Sterk deelnemersveld voor 15de editie Heylen Vastgoed Heistse Pijl

Op zaterdag 4 juni trekt het peloton opnieuw door de Kempen tijdens de UCI 1.1 koers Heylen Vastgoed Heistse Pijl. Wie volgt Pascal Eenkhoorn op in Heist-op-den-Berg?

DWARS DOOR DE KEMPEN

Voor het tweede jaar op rij start de Heylen Vastgoed Heistse Pijl in de gemeente Vosselaar. Aan de Cingel vindt de officieuse start plaats, waarna het peloton door de Kempen trekt en onder meer de kempense gemeenten Beerse, Rijkevorsel, Lille, Geel, Westerlo en Herentals passeert. Met net geen 100 km in de benen, komt het peloton aan op het lokale circuit van Heist-op-den-Berg. Hier zullen de renners nog 6 lokale rondes van iets meer dan 15 km voltooien.

Traditioneel zorgt de Heistse Berg voor het nodige spektakel in de finale. De klim naar het kerkplein is een pittige helling met kasseien en bochtjes, waar aanvalslustige renners jaarlijks hun hart kunnen ophalen. Bovendien kunnen de renners die het eerst de top bereiken in drie lokale ronden punten verzamelen voor de Trofee Michael Goolaerts. Net als vorige jaren brengt de organisatie een eerbetoon aan de renner die in 2018 het leven liet in Parijs-Roubaix. Bij de 3de, 4de en 5de passage op de Heistse Berg krijgen de drie eerste renners respectievelijk 5, 3 en 1 punten.

SPRINTGEWELD

Hoewel de Heylen Vastgoed Heistse Pijl bekendstaat als een koers voor de sprinters (bewijze ook de erelijst met onder meer Tom Boonen), was het vorig jaar de vlucht die uit de kluwen van het peloton bleef. De 24-jarige Pascal Eenkhoorn kruiste als eerste de lijn, voor Yves Lampaert en Jonas Rickaert. (klik hier voor het wedstrijdverslag) 

Ook dit jaar zullen de aanvalslustigen het tot de finishlijn op de Paul Van Roosbroecklaan willen uitzingen, al moeten ze zien op te boksen tegen een sterk deelnemersveld aan sprinters. De grote topfavoriet is wellicht Arnaud De Lie, de jonge Belg van Lotto Soudal, die vorige zondag tijdens de GP Marcel Kint zijn vierde seizoenszege boekte. Andere snelle mannen om mee rekening te houden zijn onder meer Mark Cavendish (Quick Step - Alpha Vinyl) Sam Bennett, Danny van Poppel (beiden Bora Hansgrohe), Hugo Hofstetter (Team Arkéa Samsic), Olav Koojj (Jumbo-Visma), Max Walsheid, Piet Allegaert (beiden Cofidis), Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert Materiaux), Dries De Bondt (Alpecin-Fenix), Timothy Dupont en Milan Menten (beiden Bingoal – Pauwels Sauces WB).
 

Bekijk HIER de volledige deelnemerslijst.
 

ZATERDAG 4 JUNI

* Vosselaar – Heist-op-den-Berg: 192,8 km
* Officieuze start: 12u45 – Officiële start: 13u00
* Finish: 17u11 – 17u49 (Paul Van Roosbroecklaan)
* De koers is vanaf 15u30 LIVE te volgen op Sporza.

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024