Pascal Eenkhoorn wint 14de Heylen Vastgoed Heistse Pijl

De Nederlander Pascal Eenkhoorn (Jumbo – Visma) schreef zijn naam bij op de erelijst van de Heistse Pijl nadat hij Yves Lampaert (Deceuninck – Quick-Step) en Jonas Rickaert (Alpecin – Fenix) versloeg in de sprint.

De 14de editie van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl eindigde niet in de verwachte, traditionele massasprint op de Paul Van Roosbroecklaan. Een vroege vlucht met Oscar Riesebeek, Sean Flynn, Valentin Tabellion, Thomas Mein en Eirik Lunder zorgde al snel voor de nodige spanning in de wedstrijd. De vijf sprokkelden een voorsprong van om en bij de 3’40” bijeen, alvorens er gereageerd werd door het peloton. Een grote groep koos voor de tegenaanval. Aantrekkelijke namen, waaronder Jens Debusschere, Pascal Eenkhoorn, Guillaume Van Keirsbulck, Tom Devriendt, Alex Colman, Florian Senechal, Jonas Rickaert, Timo Roosen en Yves Lampaert gingen op zoek naar de 5 leiders.

De samensmelting met grote groep volgers en de 5 koplopers was een feit met een kleine 40 kilometer te gaan. Gezien er heel wat ploegen vooraan vertegenwoordigd waren, werd het onwaarschijnlijk dat het peloton – met onder meer topfavoriet Dylan Groenewegen – nog zou terugkeren.

Met nog 2 lokale rondes te gaan, kozen drie renners uit de omvangrijke kopgroep het hazenpad. Yves Lampaert gaf de aanzet en kreeg Jonas Rickaert en Pascal Eenkhoorn mee in zijn wiel. Het sterke trio kon de resterende kilometers uit de kluwen van de achtervolgende groep blijven en mocht sprinten voor de zege. De 24-jarige Eenkhoorn bleek over de snelste benen te beschikken na een pittige wedstrijd van 193 km. Hij zegevierde op de Paul van Roosbroecklaan, voor Yves Lampaert en Jonas Rickaert.

Pascal Eenkhoorn: “Het was vandaag best een zware koers. Vooraf was het plan om met Dylan op een sprint te mikken, al hielden we ook in ons achterhoofd dat het weleens een harde koers kon worden. Daar hebben we goed op geanticipeerd door mee te gaan in het attractieve koersgedrag. In de sprint zat ik prima gepositioneerd. Ik kon van achteruit mijn sprint inzetten, waardoor ik veruit de meeste snelheid kon ontwikkelen en het kon afmaken.”

Hier vind je de volledige uitslag. 

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024