Sprinters aan zet in Heylen Vastgoed Heistse Pijl

Zaterdag zakt het profpeloton af naar de Kempen voor de 14de editie van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. De organisatie blikt tijdens het laatste persmoment, bij Groep VDH, vooruit. 

De boeiende eendagswedstrijd krijgt steeds een aantrekkelijk deelnemersveld aan de start en dat is dit jaar niet anders: onder meer topsprinters Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen – beiden nog goed voor 2 etappezeges in de Ronde van Wallonië een week eerder – tekenen present.

Parcours op maat van sprinters, of zorgt (late) aanval voor verrassing?

Voor het eerst in de geschiedenis wordt het startschot van de Heylen Vastgoed Heistse Pijl in de gemeente Vosselaar gegeven. Om 13u45 trekt het peloton zich op gang voor een tocht van bijna 193 kilometer doorheen de Kempen. Wat niet wijzigt aan het parcours, zijn de traditionele lokale rondes in Heist-op-den-Berg. Dit keer krijgen de renners zes rondes van +/- 15 km, inclusief de befaamde Heistse Berg, voor de kiezen. Deze kuitenbijter is op maat van de aanvalslustige renners, die hier slim gebruik van maken en zo de sprintersploegen hopen voor te blijven.

De Heistse Berg moet het spektakelelement worden van de koers: niet alleen zorgt het voor extra spanning in de finale; de renner die in ronde 3, 4 en 5 hier de meeste punten verzamelt, ontvangt ook de ‘Trofee Michael Goolaerts’, die wordt toegekend aan de meest strijdlustige renner van het peloton.

Vorige edities werden de vluchters net voor de aankomst gegrepen en eindigde de Heylen Vastgoed Heistse Pijl in een koninklijke sprint. Vorig jaar won sprintbelofte Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen – Baloise), die het Colombiaanse wielertalent Alvaro José Hodeg (Deceunink – Quick-Step) opvolgde. Weemaes verschijnt ook dit jaar aan de start en kan zichzelf – net als Tom Boonen enkele jaren geleden – opvolgen. Ook Dylan Groenewegen (Jumbo – Visma) maakt kans om de Heylen Vastgoed Heistste Pijl voor een tweede keer op zijn naam te schrijven. Hij zegevierde al in 2016 op de Paul Van Roosbroecklaan.

Raadpleeg hier de volledige deelnemerslijst (voorlopig).

Burgemeester Heist-op-den-Berg – Luc Vleugels:

“We zijn erg blij dat – ondanks de coronacrisis – de Heylven Vastgoed Heistse Pijl opnieuw kan doorgaan. Ik wil de organisatie dan ook mijn dank betuigen om dit voor elkaar te krijgen en steeds alles op alles te zetten om een veilige koers te organiseren. Zowel voor de renners, maar ook zeker voor onze inwoners. De Heistse Pijl kent een lange traditie, die teruggaat tot diep in de vorige eeuw – toen nog onder de noemer ‘Grote Prijs Heist-op-den-Berg’. Die werd in 1983 stopgezet, maar in 2008 weer in het leven geroepen naar aanleiding van het feestjaar rond '1000 jaar Heist'. Het is dus meer dan een klein sportevenement, het is een deel van onze sportieve identiteit.”

Organisator Sportivent – Jef Van Den Bosch:

“Ook wij, als organisatie, zijn dankbaar voor de jarenlange samenwerking met gemeente Heist-op-den-Berg, die het telkens mogelijk maakt om er een succesverhaal van te maken. Het epicentrum ligt in de Kempen. Daarom ben ik blij dat ook regio-renners Sean De Bie en Senne Leysen deelnemen en hier de pers te woord willen staan. Zeker voor Sean wordt het een speciale koers. Hij neemt voor een laatste keer deel aan de Heistse Pijl voor hij eind dit seizoen een punt achter zijn carrière zet.”

“Daarnaast zijn we ook blij om aan te kondigen dat onze koers het laatste uur (om 17u40) live wordt uitgezonden op Sporza. Ook op RTV is de koers live te volgen, zowel op tv als livestream, vanaf 16u15.”

Title partner Heylen Vastgoed:

“We zijn blij dat de koers nu weer doorheen de volledige regio van de Kempen trekt. Vorig jaar kon de koers gelukkig doorgaan, maar beperkten we ons tot lokale rondes in Heist-op-den-Berg. Zaterdag passeren we toch weer veel van onze kantoren, wat zeker een meerwaarde is. We zijn ervan overtuigd dat het opnieuw een spannende editie wordt en we een mooie koers zullen zien.”

Bekijk hier de vooruitblik op RTV met renners uit de regio Sean De Bie & Senne Leysen.

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024