Partner Caps schenkt €5000 aan REVAlution Center To Walk Again

Maandagmiddag overhandigde Caps een cheque ter waarde van 5000 euro aan het REVAlution Center van To Walk Again in het AZ Herentals. Caps, sponsor van veldrijder Wout van Aert, verkocht tijdens het voorbije crossseizoen zo’n 1500 petten en gaf de opbrengst ervan aan het center waarvan Van Aert peter is. 

Voorbije winter stond Caps (de grootste multibrand tankkaart in de BeNeLux, red.) op elke cross rode petjes te verkopen. Met de opbrengst ervan wilden ze To Walk Again een hart onder de riem steken. Sarah Timperman, Sales & Marketing van Caps, is erg blij de cheque vandaag te overhandigen: “Het REVAlution Center is een erg mooi initiatief om aan bij te dragen. Het idee is ontstaan toen we vorige winter met Wout van Aert in zee gingen. Als partner van zijn eenmansploeg wilden we ons engageren voor het goede doel dat hij steunt en zo kwamen we met het idee om petten te verkopen op de cross. We hebben er heel wat verkocht en nog wat bijgepast om nu een mooi rond bedrag af te geven.”
 
EKSO-pak ook voor kinderen
 
Ook Dr. Toon Claes, ondervoorzitter van het REVAlution Center, is erg dankbaar voor het initiatief van Caps. In het unieke revalidatiecentrum kan To Walk Again innoverende en hoogtechnologische apparatuur aanbieden om zo mensen te helpen in hun revalidatieproces en ze opnieuw hoop te geven. “Ik ben heel tevreden. Al die bijdragen maken een groot geheel en dat is echt nodig. Het is ook belangrijk dat we mensen kunnen enthousiasmeren met wat To Walk Again doet en waarvoor we staan. Daarom zijn figuren als Wout van Aert en zijn vrouw, Sarah De Bie, ook erg belangrijk.”
 
“Het REVAlution Center helpt mensen met een fysieke beperking op allerlei manieren: we bieden sport aan, helpen mensen opnieuw integreren in de maatschappij, ondersteunen ze met hoogtechnologische middelen,… maar bij die technologie komt uiteraard een groot prijskaartje kijken. Zo één pak waarmee mensen met verlamde benen weer kunnen wandelen, kost maar liefst €160.000. We hebben er op ongeveer drie jaar tijd drie kunnen aanschaffen, maar de wachttijden zijn lang. Het volgende doel is om ook kinderen zo’n EKSO-pak aan te bieden. De kostprijs daarvan ligt echter nog hoger: 400.000 euro om precies te zijn. We hebben dus nog veel ambities, maar we moeten het ook kunnen realiseren. Het is echt een wereld van verschil voor zij die opnieuw rechtop kunnen staan en kunnen wandelen dankzij dat pak. Het betekent erg veel voor hen. We willen in de toekomst het Center ook uitbreiden en toegankelijker maken over heel Vlaanderen, maar voorlopig is Herentals de enige plek waar we de apparatuur kunnen aanbieden. Daarom helpen alle kleine beetjes en zijn we erg dankbaar voor iedere bijdrage die we ontvangen.”
 
Lees meer over het unieke revalidatiecentrum: https://towalkagainrevalution.be
 
 
 
Foto van overhandiging cheque in het AZ Herentals met o.m. Dr. Toon Claes (links op de foto), Sarah De Bie (midden) en Sarah Timperman (rechts op de foto). 

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

1 juni 2024